Tietopaketti vanhemmille

  

KURRAN LEIJONA-KIEKKOKOULU

Perustiedot

Kurran Leijona-kiekkokoulu tarjoaa 4-8-vuotiaille tytöille ja pojille liikkumisen riemua ja pelin oppimisen iloa erilaisten harjoitteiden, leikkien ja kisojen avulla. Toiminta koostuu viikoittaisesta jääharjoituksesta sekä lisäksi vuoroviikoin toteutettavasta seuran uuden strategian mukaisesta monipuolisen liikunnan harjoituksesta. Syksyllä 2018 perustetaan Kurra 12 -kiekkokoulujoukkue vuonna 2012-syntyneille tytöille ja pojille. Joukkue harjoittelee sunnuntaisin kiekkokoulun mukana ja joka toinen viikko lauantaisin Kurra 11-ikäkausijoukkueen kanssa jaetulla jäällä.

Kiekkokoulun syyskausi alkaa sunnuntaina 16.9.2018 klo 10 ja päättyy sunnuntaina 16.12.2018.
Kiekkokoulun kevätkausi alkaa sunnuntaina 13.1 2019 klo 10 ja päättyy Kiekkokoulu-turnaukseen sunnuntaina 14.4.2019.
Kurra 12-kiekkokoulujoukkue aloittaa puolestaan toimintansa lauantaina 8.9.2018 klo 15.00.

Ensimmäiset 2-4 kertaa toivotaan vanhempia mukaan jäälle, jos vanhemmat kokevat, että lapsi tarvitsee oman aikuisen tukea ja turvaa.

Monipuolisen liikunnan tapahtumat järjestetään Urheilupuiston koulun salissa vuoro viikoin maanantaisin alkaen 24.9.2018. Lapset osallistuvat harjoitukseen pienryhmissä. Ryhmät ja kellonajat tiedotetaan vanhemmille kiekkokoulun toisen jääharjoituksen jälkeen.

Kiekkokoulun hinta

Kiekkokoulun hinta määräytyy kausikohtaisesti.
Kiekkokoulun kausimaksu on syksyn osalta 100 euroa ja kevään osalta 100 euroa.
Kurra 12 -kiekkokoulujoukkueen kausimaksu on puolestaan syksyn osalta 130 euroa ja kevään osalta 130 euroa.

Hinta sisältää ohjatut jääharjoitukset sekä joka toinen maanantai monipuolisen liikunnan harjoitukset Urheilupuiston koulun salissa, vakuutuksen ja uusille harrastajille Leijona-kiekkokoulupaidan. Jokainen lapsi saa myös kauden päättyessä Leijona-kiekkokoulun diplomin.

Kiekkokoulussa voi käydä kokeilemassa neljä kertaa maksutta, jota ennen ei tarvitse maksaa kiekkokulumaksua. Mikäli lapsi ei halua jatkaa kiekkokoulussa, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen kurra.kiekkokoulu(at)gmail.com. Kurran varainhoitaja mitätöi ilmoituksen saatuaan laskun ja poistaa lapsen tiedot kiekkokoulun jäsenrekisteristä. Leijona-kiekkokoulupaidan saa vasta kun maksu on maksettu.

Kiekkokoulun vanhempaininfot

Kiekkokoulun syyskausi alkaa vanhempaininfolla tiistaina 4.9.2018 klo 18.00.  Infossa kiekkokoulun koordinaattori Kari Lehikoinen tekee katsauksen kauteen 2018-2019 ja kertoo kiekkokoulun rakenteesta ja toimintaperiaatteista. Paikalla on myös Liikkuva koulu- koordinaattori / Liikunnanopettaja Ari Murole kertomassa kiekkokoulun monipuolisesta liikunnasta ja sen tavoitteesta kehittää lasten motorisia taitoja.
Paikkana toimii Klaukkalan jäähallin iso kokoushuone, 2. krs (portaista oikealle ja käytävän päähän).

Kevätkauden vanhempaininfo järjestetään tammikuussa 2019 ja siitä infotaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.
 

Toimintatavat hallilla harjoituksiin tultaessa

Pysäköithän autosi niille osoitetuille paikoille. Vanhemmille paras paikka lapsen kannustamiseen on katsomo tai kahvio. Ei siis vaihtoaitiot tai kaukalon välitön läheisyys, sillä ulkojalkineet tuovat hiekkaa tai muuta luistinten terille sopimatonta roskaa kulkuväylille, joissa kuljetaan luistimet jalassa.

Harjoitukset

Harjoituksiin on hyvä saapua vähintään 20-30min ennen jään alkua, että ei tule varusteiden kanssa kiire. Olkaa siis ajoissa paikalla. Sisääntuloaulassa oleva näyttö kertoo mikä tai mitkä pukukopit ovat kiekkokoulun käytössä kyseisenä päivänä. Myös vessakeikka ennen pukemista on hyvä muistaa! Kopista lähdetään jäälle vasta kun edelliset ovat poistuneet jäältä. 50min kestävissä harjoituksissa lasten juottamisesta vastaavat kiekkokoulun toimihenkilöt. Pukukopeissa on myös mahdollisuus käydä jään jälkeen suihkussa.

Luistinten teroitus

Maksutonta luistinten teroitusta pyritään tarjoamaan kiekkokoululaisille joka toinen harjoituskerta.

Vanhempien tehtäväksi jää kuskaamisen ja kannustamisen lisäksi:

 • varusteiden auttaminen päälle
 • olla paikalla harjoitusten aikana, jos vaikka hätä yllättää
 • otsan kuivaaminen harkkojen jälkee

Varusteet

Pakolliset varusteet kiekkokoulun aloittamiseen ovat kasvosuojuksellinen kypärä, kaulasuoja ja luistimet. Kypärä ei saa olla ns. turvakypärä ja kaulasuojus tulee olla kiekkoliiton hyväksymä eli toisin sanoen CE merkitty. Näitä löytyy lähes kaikista urheilukaupoista ja hyvin varustetuista marketeista.

Paras vaihtoehto käsien suojaksi on sopivat jääkiekkohanskat tai muut paksut hanskat. Kypärän alle jäähallissa ei suositella myssyä tai pipoa. Kun meno on kovaa niin pipo tai myssy valahtaa
helposti silmille. Kylmä ei kypärä päässä hallissa tule. Mahdolliset ulkojäät on tietysti asia erikseen.

Kypärässä tulee olla nimilappu, jotta ohjaajat oppivat tuntemaan lapsen nimeltä. Tähän riittää teippi, jossa on näkyvästi kirjoitettu lapsen nimi.

Luistelua ja jääkiekon alkeita opettelevan lapsen tärkein varuste on luistimet, joten niihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Esim. liian suuret, huonosti teroitetut tai huonosti kiristetyt luistimet voivat haitata lapsen oppimista jäällä huomattavasti.

Oikean kokoinen ja riittävän (miellyttävän) tiukalle kiristetty luistin tottelee ohjausta hyvin. Oikean kokoisessa luistimessa on kasvuvaraa korkeintaan yksi numero. Luistin tulee kiristää tasaisesti ja nauhat sidotaan niin, että jätetään viimeiset reiät nauhoittamatta.

Halliolosuhteissa luistimeen riittää yksi puuvillainen kuiva ja ohut sukka. Ulkojäillä sukan lisäksi yksi ohut villasukka.

Jos lapsella on polvisuojat,laitetaan ne luistimen läpän päälle.

Nilkan ympärille EI saa laittaa teippiä tai sitoa nauhoja, koska:

 • oikea luisteluasento kärsii
 • nilkkojen joustava toiminta kärsii
 • nilkan lihakset eivät vahvistu ja harjaannu
 • tunne luistimesta kärsii ja luistimen hallinta vaikeutuu

Täydellinen jääkiekkovarustus sisältää:

 • Luistimet
 • Maila
 • Kypärä ja kasvosuoja ( ristikko stoppari on hyvä olla )
 • Pelihousut
 • Hartiasuojat
 • Kyynärsuojat
 • Polvisuojat
 • Kaulasuoja
 • Alasuoja
 • Hanskat
 • Hammassuojat (valinnainen, pienet eivät yleisesti ottaen käytä)
 • Paita
 • Pelisukat
 • Alusasu
 • Henkselit (valinnainen)

Kiekkokoulun vastuuhenkilöt

Kiekkokoulun koordinaattorina ja toiminnallisena vastuuhenkilönä toimii Kurran junioripäällikkö Kari Lehikoinen, jolla on pitkä kokemus sekä juniorivalmennuksesta että kiekkokoulutoiminnasta. Kiekkokoulun rehtorina ja hallinnollisena vastuuhenkilönä toimii puolestaan Jenni Huovinen. Lisäksi Liikkuva koulu- koordinaattori / Liikunnanopettaja Ari Murole vahvistaa kiekkokoulutiimiä sekä jäällä että monipuolisessa liikunnassa.

Yhteystiedot

Kiekkokoulun rehtori

 • Jenni Huovinen (hallinnollinen vastuu)
 • Puhelin nro +358 41 506 6363
 • Sähköpostiosoite: kurra.kiekkokoulu@gmail.com

Kiekkokoulun koordinaattori

 • Kari Lehikoinen (toiminnallinen vastuu)
 • Puhelin nro +358 44 468 5237

Kiekkokoulun valokuvaus

Kiekkokoulun valokuvaus järjestetään lokakuun alussa. Tarkempi päivä tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Kiekkokouluun ilmoittautuminen

Jotta lapsille saadaan vakuutukset voimaan, on ensisijaisen tärkeää, että lapset ilmoitetaan kiekkokouluun seuran käytössä olevan myClub-järjestelmän kautta. Ilmoittautumaan pääset tästä:

ILMOITTAUDU KIEKKOKOULUUN

Arvonta

Kaikkien Kurra LEIJONA-kiekkokouluun ennakkoilmoittautuneiden kesken arvomme ilmaisen kiekkokoulukauden (syyskausi 2018). Arvo 100-130€. Arvonta suoritetaan kiekkokoulun ensimmäisellä kerralla sunnuntaina 16.9.2018. Kilpailun voittajalle ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Kurra toivottaa teidät tervetulleiksi hauskan ja monipuolisen harrastuksen pariin!