Tietopaketti vanhemmille

  

KURRAN LEIJONA-KIEKKOKOULU

Perustiedot

Kurran Leijona-kiekkokoulu tarjoaa 4-8-vuotiaille tytöille ja pojille liikkumisen riemua ja pelin oppimisen iloa erilaisten harjoitteiden, leikkien ja kisojen avulla. Kaudella 2017-2018 toiminta koostuu viikoittaisesta jääharjoituksesta sekä lisäksi vuoroviikoin toteutettavasta seuran uuden strategian mukaisesta monipuolisen liikunnan harjoituksesta. Kiekkokoulun pohjalta perustetaan kevätkaudella 2011 syntyneiden joukkue.

Kiekkokoulun syyskausi alkaa sunnuntaina 17.9.2017 ja päättyy sunnuntaina 17.12.2017.
Kiekkokoulun kevätkausi alkaa sunnuntaina 7.1 2018 ja päättyy Kiekkokoulu-turnaukseen sunnuntaina 15.4.2018.

Kiekkokoulun koordinaattorina ja toiminnallisena vastuuhenkilönä toimii Kurran uusi junioripäällikkö Kari Lehikoinen, jolla on pitkä kokemus sekä juniorivalmennuksesta että kiekkokoulutoiminnasta.
Kiekkokoulun rehtorina ja hallinnollisena vastuuhenkilönä toimii puolestaan Harri Lepolahti ja hänet tavoittaa osoitteesta harri.lepolahti(at)elisanet.fi

KIEKKOKOULU harjoittelee sunnuntaisin Klaukkalan jäähallilla klo 10.00 - 11.00.
Ensimmäiset 2-4 kertaa toivotaan vanhempia mukaan jäälle, jos vanhemmat kokevat, että lapsi tarvitsee oman aikuisen tukea ja turvaa.

Lisäksi monipuolisen liikunnan tapahtuma järjestetään Klaukkalan yläasteen salissa vuoro viikoin maanantaisin alkaen 2.10.2017. Lapset osallistuvat harjoitukseen pienryhmissä. Ryhmät ja kellonajat tiedotetaan vanhemmille kiekkokoulun toisen jääharjoituksen jälkeen.

Kiekkokoulun hinta määräytyy kausikohtaisesti.
Kauden 2017-2018 kiekkokoulun maksu on 100€ syksy ja 100€ kevät. Maksu sisältää ohjatut harjoitukset, maksulliset jäät, vakuutuksen ja uusille harrastajille Leijona-kiekkokoulupaidan. Jokainen lapsi saa myös kauden päättyessä Leijona-kiekkokoulun diplomin.

Kiekkokoulussa voi käydä kokeilemassa kuukauden maksutta, jota ennen ei tarvitse maksaa kiekkokulumaksua. Mikäli lapsi ei halua jatkaa kiekkokoulussa, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen kurra.varainhoitaja(at)gmail.com Kurran varainhoitaja mitätöi ilmoituksen saatuaan laskun ja poistaa lapsen tiedot kiekkokoulun jäsenrekisteristä. Leijona-kiekkokoulupaidan saa vasta kun maksu on maksettu.

Kiekkokoulun vanhempaininfot

Kiekkokoulun syyskausi alkaa vanhempaininfolla torstaina 14.9.2017 kello 18.00 alkaen. Paikkana toimii Klaukkalan jäähallin iso kokoushuone.  Infossa kiekkokoulun koordinaattori Kari Lehikoinen tekee katsauksen kauteen 2017-2018 ja kertoo kiekkokoulun rakenteesta ja toimintaperiaatteista. Paikalla on myös kiekkokoulun rehtori Harri Lepolahti vastailemassa vanhempien kysymyksiin ja kertomassa kiekkokoulun ajankohtaisista asioista. Tarkoituksena on myös toteuttaa mailan pituus -demo.

Kevätkauden vanhempaininfo järjestetään tammikuussa 2018

Aiheena mm. kiekkokoulun päätösturnaus ja 2011-ikäluokan perustaminen.

Toimintatavat hallilla harjoituksiin tultaessa

Pysäköithän autosi niille osoitetuille paikoille. Vanhemmille paras paikka lapsen kannustamiseen on katsomo tai kahvio. Ei siis vaihtoaitiot tai kaukalon välitön läheisyys, sillä ulkojalkineet tuovat hiekkaa tai muuta luistinten terille sopimatonta roskaa kulkuväylille, joissa kuljetaan luistimet jalassa.

Harjoitukset

Harjoituksiin on hyvä saapua vähintään 20-30min ennen jään alkua, että ei tule varusteiden kanssa kiire. Olkaa siis ajoissa paikalla. Sisääntuloaulassa oleva näyttö kertoo mikä tai mitkä pukukopit ovat kiekkokoulun käytössä kyseisenä päivänä. Myös vessakeikka ennen pukemista on hyvä muistaa! Kopista lähdetään jäälle vasta kun edelliset ovat poistuneet jäältä. 50min kestävissä harjoituksissa lasten juottamisesta vastaavat kiekkokoulun toimihenkilöt. Pukukopeissa on myös mahdollisuus käydä jään jälkeen suihkussa.

Luistinten teroitus

Maksutonta luistinten teroitusta pyritään tarjoamaan kiekkokoululaisille noin kerran kuukaudessa. 

Vanhempien tehtäväksi jää kuskaamisen ja kannustamisen lisäksi:

 • varusteiden auttaminen päälle
 • olla paikalla harjoitusten aikana, jos vaikka hätä yllättää
 • otsan kuivaaminen harkkojen jälkee

Varusteet

Pakolliset varusteet kiekkokoulun aloittamiseen ovat kasvosuojuksellinen kypärä, kaulasuoja ja luistimet. Kypärä ei saa olla ns. turvakypärä ja kaulasuojus tulee olla kiekkoliiton hyväksymä eli toisin sanoen CE merkitty. Näitä löytyy lähes kaikista urheilukaupoista ja hyvin varustetuista marketeista.

Paras vaihtoehto käsien suojaksi on sopivat jääkiekkohanskat tai muut paksut hanskat. Kypärän alle jäähallissa ei suositella myssyä tai pipoa. Kun meno on kovaa niin pipo tai myssy valahtaa
helposti silmille. Kylmä ei kypärä päässä hallissa tule. Mahdolliset ulkojäät on tietysti asia erikseen.

Kypärässä tulee olla nimilappu, jotta ohjaajat oppivat tuntemaan lapsen nimeltä. Tähän riittää teippi, jossa on näkyvästi kirjoitettu lapsen nimi.

Luistelua ja jääkiekon alkeita opettelevan lapsen tärkein varuste on luistimet, joten niihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Esim. liian suuret, huonosti teroitetut tai huonosti kiristetyt luistimet voivat haitata lapsen oppimista jäällä huomattavasti.

Oikean kokoinen ja riittävän (miellyttävän) tiukalle kiristetty luistin tottelee ohjausta hyvin. Oikean kokoisessa luistimessa on kasvuvaraa korkeintaan yksi numero. Luistin tulee kiristää tasaisesti ja nauhat sidotaan niin, että jätetään viimeiset reiät nauhoittamatta.

Halliolosuhteissa luistimeen riittää yksi puuvillainen kuiva ja ohut sukka. Ulkojäillä sukan lisäksi yksi ohut villasukka.

Jos lapsella on polvisuojat,laitetaan ne luistimen läpän päälle.

Nilkan ympärille EI saa laittaa teippiä tai sitoa nauhoja, koska:

 • oikea luisteluasento kärsii
 • nilkkojen joustava toiminta kärsii
 • nilkan lihakset eivät vahvistu ja harjaannu
 • tunne luistimesta kärsii ja luistimen hallinta vaikeutuu

Täydellinen jääkiekkovarustus sisältää:

 • Luistimet
 • Maila
 • Kypärä ja kasvosuoja ( ristikko stoppari on hyvä olla )
 • Pelihousut
 • Hartiasuojat
 • Kyynärsuojat
 • Polvisuojat
 • Kaulasuoja
 • Alasuoja
 • Hanskat
 • Hammassuojat (valinnainen, pienet eivät yleisesti ottaen käytä)
 • Paita
 • Pelisukat
 • Alusasu
 • Henkselit (valinnainen)

Kiekkokoulun valokuvaus

Kiekkokoulun valokuvaus järjestetään maanantaina 30.10.2017. 

Kiekkokouluun ilmoittautuminen

Jotta lapsille saadaan vakuutukset voimaan, on ensisijaisen tärkeää, että lapset ilmoitetaan kiekkokouluun seuran käytössä olevan myClub-järjestelmän kautta.

ILMOITTAUDU KIEKKOKOULUUN


Kurra toivottaa teidät tervetulleiksi hauskan ja monipuolisen harrastuksen pariin!