Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 21.9.2020

Nurmijärven Klaukkalassa altistumisia koronavirukselle joukkueharrastuksessa

Nurmijärven Klaukkalassa on todettu useita joukkoaltistumisia jääkiekkoharrastuksessa. Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Klaukkalan jäähallilla lasten ja nuorten jääkiekkoharjoituksissa sekä muussa seuratoiminnassa. Altistuneiden määrä nousee lähelle sataan henkilöön.

Koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut Klaukkalan jäähallilla 14.9. ryhmien U13, ja U14 harjoituksissa, 15.9. ryhmän U13 ja maalivahtien harjoituksissa ja U14 vanhempainillassa sekä 18.9. innostumisvaiheen joukkueen harjoituksissa.

Kuntayhtymä jäljittää tunnistettavissa olevat lähitapaukset, ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin. Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Klaukkalan jäähallilla kyseisenä aikana olleiden toivotaan seuraavan tarkemmin vointiaan ja hakeutuvan koronavirustestiin, jos ilmenee lieviäkin oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Päivitetty 21.9.2020
Tiedotteeseen korjattu maalivahtien harjoitus, harjoitus on pidetty 15.9.